Skrevet av Gry Pedersen.

Det selges masse, flotte katter på finn.no, noen er renrasede, andre er en herlig blanding av sjefen i gata og prinsessen i huset. Like vakre, og like mye verdt.
I noen tilfeller, ja dessverre i flere og flere tilfeller, ser vi nå at endel reklamerer med billige renrasede katter, uten stambok. Disse kattene er selvsagt like vakre som alle andre katter, men: Vi vet at flesteparten av disse kattene kommer fra en liten gruppe personer her i landet som lever av å produsere katter over en lav sko. Hos disse menneskene lever kattene på svært avgrensede områder, og de lever tett. De er ikke en del av familien, men lever kun for å produsere kull på kull for eierne. Kattene blir ikke koset med, og er som regel svær redde for mennesker. Det er ikke uvanlig at de blir parret på første løpetid etter å ha født ett kull, og får aldri mulighet til å hente seg inn etter graviditet og fødsel. Hos noen av disse menneskene får kjøper aldri komme inn i huset for å treffe kattene. De blir avvist med unnskyldninger om ferier, sykdom eller annet svada, og kattungen blir gjerne levert på nøytralt sted. Er dette noe dere ønsker å bidra til at disse personene kan fortsette med?

Kjøp rasekatt fra registrert oppdretter
Kjøper du katt fra registrert oppdretter vet du hva du får. Du får stambok hvor du kan se hvem som er foreldre, besteforeldre osv osv bakover på din katt. Du vet at oppdrettere som er registrert i NRR (eller andre forbund) har strenge regler å forholde seg til. En av dem er at hokatt ikke får ha flere enn tre kull i løpet av en to års periode, kattene er som regel godt sosialisert, de er vaksinert, sjekket av veterinær, har fått ormkurer , id-chip osv osv. Vi tar kattene med oss til veterinær for den minste lille mistanke om sykdom, kattene må ha god plass, og de må ikke være for mange i hvert hjem. Det er dyrevelferd som settes i fokus hos en oppdretter, velferd og kjærligheten til våre dyr.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen hjem for å møte kattene, ja i de fleste tilfeller så krever vi det før vi vurderer hvilken katt som passer for deg og din familie. Det skal være klaff mellom både selger, kjøper og katter.

Så tenk deg om før du handler billig rasekatt; kanskje det er lurere å spare noen kroner ekstra og forsikre deg om at du vet hva du får, og hvem du får katt fra.

Lykke til med valg av pus, og husk; det er mange hjemløse katter hos de forskjellige omplasseringsforbundene. Dette er katter som venter på å få ett nytt hjem, og der er gjerne både kastrerte, id-merkede og flotte.